Over mij

Mijn foto
In 2015 voor de 4e keer ingeschreven voor de Nijmeegse Vierdaagse. Daarvoor en daarna zullen ook diverse tochten gelopen worden.

zaterdag 3 mei 2014

Wandeltocht Brandweerpost Baarn, 3 mei 2014, 40 km

Vrijdagavond pas besloten om hier in Baarn te gaan wandelen. Het beloofde wat het weer betreft in ieder geval erg mooi te worden! Om 6 uur vertrokken we vanuit Ede. Ikzelf reed met m'n tante mee, die samen met de Schuiteman wandelvereniging daar ging lopen. De hele dag heb ik met een deel van hen ook meegelopen. Heel erg gezellig! :) Om 7 uur waren we bij de start. Inschrijven ging heel soepel, en onder het genot van een bakje koffie, wachtten we op het sein om te mogen starten. Kwart over 7 konden we in de benen. Allereerst ging de pas erin richting Paleis Soestdijk. Altijd mooi om te zien hoe ze de lanen loodrecht op zo'n paleis hebben gemaakt. Dat geeft een mooi uitzicht. We gingen strak voorlangs het Paleis. Al gauw kwam echter de eerste rust, nr. 1 van maar 2 rusten, en deze was al op zo'n 6 km! Zonder toilet, wat bij dames natuurlijk niet echt goed is voor het humeur ;-) De volgende en laatste rust zou pas op ruim 20 km zijn! We liepen over diverse bospaadjes, over stukjes heidegrond, en alles was vooral onverhard. Soms mistten wandelaars een bordje, en dan werd er luid gefloten en geroepen om iedereen weer op het rechte pad te krijgen. Onderweg waren maar weinig restaurantjes of cafeetjes om even te rusten, dus we zijn doorgelopen tot aan de rust van deze tocht. Onderweg kwam ik zowaar een mede-4daagse-forumlid tegen, Rob welteverstaan. Dat duurde maar heel eventjes, want hij lastte een rust in, terwijl wij nog even doorliepen. Bij de rust aangekomen was er de hoop een toilet tegen te komen, maar helaas. Ook geen soep, geen thee, geen frituurpan, voor sommigen toch wel een teleurstelling. Dat is daar ook gelijk kenbaar gemaakt, ook dat er te weinig en onregelmatige rusten waren. Hopen dat er volgend jaar verbetering is, want de tocht zelf is wel de moeite waard!
Zo liepen we weer verder, met nog zo'n 18 km te gaan. Weer veel bomen die lang ons heel roetsjden. Veel lol werd er gemaakt, en zo gleden de kilometers onder ons door. Op de zogenaamde wijnberg hebben we even een bankje opgezocht, met een mooi uitzicht over een vijver. Deze behoorde tot het landgoed van kasteel Groeneveld, waar we ook een gedeelte over heen gelopen zijn. Een tijdje later kwamen we alweer in Baarn aan, waar we direct zicht hadden op een restaurant. Ja, we hadden eigenlijk wel zin in wat, dus even gluren of deze open was. Helaas, gesloten.. Maar daar kwam zowaar de eigenares (naar ik denk), die ons binnenliet, en buiten op het terras hebben we genoten van een heerlijke cappuccino. Van het toilet werd overigens ook gretig gebruik gemaakt ;-) We vervolgden onze weg, en even leek het of we heel snel bij de finish waren, maar ze lieten ons echter eerst nog door een hele villawijk slingeren. Prachtige villa's aldaar! Een klein uurtje later was daar dan ook de finish, en ondanks de wat slechte verzorging, was het toch een schitterende en geslaagde 40 km vandaag!

Paleis Soestdijk:


Bos en heide:


Op de 'wijnberg':

Op het landgoed van kasteel Groeneveld:


Kasteel Groeneveld:

Ons restaurantje ;-) :


Door de villawijk:


Bij de start en finish, die spreuk geldt ook voor het wandelen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten