Over mij

Mijn foto
In 2015 voor de 4e keer ingeschreven voor de Nijmeegse Vierdaagse. Daarvoor en daarna zullen ook diverse tochten gelopen worden.

zaterdag 31 mei 2014

Roparun Wandeltocht Nijmegen, 31 mei 2014, 40 km

De voeten en de benen hebben de Kennedymars erg goed doorstaan, dus er stond vandaag weer een 40 kilometer op het programma. Nu in Nijmegen. 's Morgens om half 7 op de fiets richting station Ede-Wageningen (zo'n 11km) om de trein richting Nijmegen te pakken. De start was aan de Waalkade in de Stratenmakerstoren. Zo 6 weken voor de Nijmeegse Vierdaagse is het leuk om hier te wandelen, alvast wat bekende punten uit het geheugen ophalen en alvast wat voorpret hebben :-) Zo liepen we vanaf de Waalkade richting Weurt. Onder de nieuwe brug door en langs de energiecentrale heen. Een markant punt tijdens de 4daagse. Het ging tevens over de sluis bij Weurt, waar ik tijdens de 4daagse wat minder goede herinneringen aan heb. Mede doordat ik tijdens m'n 1e vierdaagse er doorheen zat hier, alsmede mijn wandelmaten. Nu ging ik er fluitend over ;-) Vanuit Weurt ging het de uiterwaarden in, over een dijk. Het zonnetje scheen, de kerkklokken schalden over de uiterwaarden (9 uur) en de eenden kwaakten. Was echt even genieten :-) We gingen de dijk af om richting een landwinkeltje te lopen, waar we een heerlijk appeltje kregen. Even later liepen we over onverharde paden door een stukje bos, waarna we de dijk weer op gingen. De dijk werd een flink eind gevolgd, waarbij de 40 kilometer onderwijl afsplitste. De dijk af dus, langs slot Doddendaal (zie foto's). Hierna ging het richting de oversteek over de Waal. Met de brug waren ze druk bezig. Vanonder de brug waren diverse gereedschapsgeluiden te horen. Vanaf de brug was er een schitterend uitzicht over de Waal. Mede doordat de zon volop scheen, was het prachtig! Na de brug deden we Herveld-Zuid aan. Daar heb ik bij museumboerderij 'Den Tip' een heerlijke warme appelflap genomen. Erg vriendelijke mensen daar, die een praatje aangingen. Ik begreep dat we op ongeveer 18 km zaten, dus alweer bijna op de helft. Op de routebeschrijving stonden jammergenoeg niet de afstanden bij de diverse rusten.
Vanaf 'Den Tip' ging het Herveld-Zuid weer uit, waarna we als 40 km weer afsplitsten. De route ging richting strandpark Slijk-Ewijk, waar we de strandpadroute moesten volgen. Deze ging helemaal rond deze grote plas, zo'n 5 kilometer, waarna we weer terugkwamen bij het punt waar we begonnen. Mooi gebied daar, met inderdaad een mooi strand. Vanaf het strandpark ging het richting landwinkel De Grote Doorn (ik schat op zo'n 25/26 km). Hier heb ik even gerust, mede omdat we weer een heel eind over een dijk moesten gaan lopen. De beruchte dijk van de 1e dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Heb bij deze landwinkel een heerlijk bakje roomijs/softijs genomen. Het ging zoals gezegd de dijk op, in de volle zon. Heel in de verte waren de bruggen te zien bij Nijmegen. Het ging langs camping 'De Grote Altena', waarna een stuk verder linksaf van de dijk gegaan moest worden, om zo weer een stuk door een bos te lopen. Even uit de volle zon, dat is dan wel weer even lekker :-) Een stukje dijk werd weer aangedaan, waarna we als 40 kilometer weer moesten afsplitsen om richting de Historische Tuin in Lent te gaan. Die heb ik verstek laten gaan, om vervolgens via het fietspad op de spoorbrug de Waal over te steken. Daar moesten we nog even een stukje omlopen omdat de werkzaamheden nog niet overal afgerond waren. Het ging door de gezellige binnenstad weer richting de Waalkade. Heb overigens nog nooit zo snel 40 kilometer gelopen, binnen 7 uur! Heb dan ook maar 2 korte rusten genomen, en het was prima te doen. Prachtige route overigens, een aanrader om ook eens te lopen. Bepijling had soms wel wat beter gekund, maar de routebeschrijving bracht altijd uitkomst. Nog 6 weken...

Bij de start, zicht op de Waalbrug:

Aan het begin liepen we richting de energiecentrale, onder de nieuwe brug door:
De uiterwaarden bij Weurt:

Stukje door het bos:

Slot Doddendaal:

Over de brug richting Herveld:Kerkje in Herveld-Zuid


De strandpadroute rondom de grote plas:


Af en toe modderige paden:

Over de dijk richting Nijmegen:Over de spoorbrug:


Sticker, armbandje en puzzel-ansichtkaart kregen we na afloop:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten