Over mij

Mijn foto
In 2015 voor de 4e keer ingeschreven voor de Nijmeegse Vierdaagse. Daarvoor en daarna zullen ook diverse tochten gelopen worden.

zaterdag 4 april 2015

Internationale Familiedag Hoenderloo, 30km. 4 april 2015

Net als vorig jaar ook dit jaar meegelopen op de 30 km in Hoenderloo. Wederom een prachtige, goed 'bepijlde' tocht, en het weer was ook prima! Heb genoten van de omgeving en de gezelligheid :)
Er waren echter wel duidelijke verschillen met vorig jaar. Allereerst was de route anders dan vorig jaar, dus dat maakte het net wat interessanter. Daarnaast was het meest bewolkt, terwijl het vorig jaar volop zonnig was (en warmer ;-)). En wat vooral ook opviel was dat de bomen nog grotendeels kaal zijn. Vorig jaar stonden bijna alle loofbomen al volop in blad. Maar de omgeving blijft natuurlijk prachtig!
De 30 km had om de ongeveer 10 km een rustpunt, en beide rustpunten waren op dezelfde plek. Zo maakte je als het ware 3 lussen. De eerste 10 km heb ik alleen gelopen. Dan gaat het tempo er lekker in. Eerst door Hoenderloo, om vervolgens het bos in te gaan en al slingerend richting de eerste rust te gaan. De modder viel reuzemee, ondanks alle regen van afgelopen week! Natuurlijk was er wel modder, maar daar was goed om heen te lopen. Tenminste, laat ik het zo zeggen, het kan echt zoo veel erger! ;-)
Een tante van mij liep ook mee, samen met nog wat vrouwen. Deze kwam ik op de eerste rust tegen. Zij gingen vast onderweg, en later heb ik ze bijgehaald om zo met hen verder te lopen. Erg gezellig! Deze tweede 10 kilometer voerde ook weer door het bos (hoe kan het ook anders..) maar nu ook deels over een stuk heide, Het Leesten genaamd. Het was af en toe best wel een partijtje klimmen, maar dat mocht de pret niet drukken. Al kletsend kwamen we zo weer bij de rust aan.
Bij de rust een heerlijk broodje hamburger genomen, perfect! :-) Daar kwam ik naast een jongen te zitten, die ook de 30 km liep samen met z'n opa. Hij was nog maar 10, en wilde volgend jaar de vierdaagse gaan lopen. Het was z'n eerste 30 km, knap! Wij gingen weer onderweg, en opa en kleinzoon kwamen een tijdje later bij ons lopen. Samen met het jochie (Sem genaamd met een knalgroen Zoetermeer wandelvereniging jas), liepen we voorop, want hij had een lekker tempo. Hij praatte honderduit, dus die laatste 10 km vlogen zo voorbij. En dan gaat het zoal over meisjes bijvoorbeeld, of wat je later worden wilt. Weer heel erg gezellig, en ook hij liep bijna fluitend de 30 km uit. Zo onverwachts, ondanks dat ik alleen zou gaan lopen, toch een hele gezellige wandeltocht gehad. Op naar volgend jaar!

Hier nog enkele foto's:Geen opmerkingen:

Een reactie posten