Over mij

Mijn foto
In 2015 voor de 4e keer ingeschreven voor de Nijmeegse Vierdaagse. Daarvoor en daarna zullen ook diverse tochten gelopen worden.

zaterdag 2 mei 2015

Lentetocht Beek Montferland, 2 mei 2015, 40 km

Vandaag, 2 mei, in Beek Montferland gelopen. 's Morgens redelijk vroeg weggegaan, ruim een half uur rijden vanaf hier. Daar aangekomen direct ingeschreven en op weg gegaan voor de 40 km. Het zonnetje scheen al uitbundig, en echt koud was het ook niet meer. Het beloofde echt een hele mooie dag te worden.
De route bestond uit 3 lussen, waarbij je 2 keer op dezelfde rust kwam. De route werd aangegeven d.m.v. gekleurde bordjes, wat duidde op linksaf (geel vierkant), rechtdoor (witte driehoek) en rechtsaf (rood rondje). Beetje vergelijkbaar met bijv. de Internationale Familiedag in Hoenderloo of de Zwientjestocht in Ugchelen waar ze ook deze kleuren gebruiken. Ook wat de route betreft lijkt het erg op deze tochten, uiteraard dan wel in een andere omgeving. De route ging volop door het bos en langs/over weilanden. Prachtig! Vooral nu de zon uitbundig scheen en de bomen nog erg frisgroen zijn.. De eerste lus was 12,5 km, en de gang zat er al snel lekker in. Onderweg af en toe mooie vergezichten over de weilanden, en er kwam een heus damhertje in volle vaart de weg oversteken. De enige die het zagen waren de man voor mij en ikzelf. Er liep een groepje vrouwen achter mij, maar die praten net zo door alsof er niks aan de hand was. Goed, één keer met je ogen knipperen, en je had alleen aan het vele geritsel kunnen weten dat er een wild beest langsrende. Het was overigens ook gelijk het enige wild wat ik die dag gezien heb, vogels daargelaten.. Ik was om 7:40 uur gestart, en kwam 2 uurtjes later op de rust aan.
Eventjes 5 minuutjes gezeten, en gelijk maar weer door in de 2e lus. Was het de eerste lus al flink aanpoten vanwege al het klimwerk, in deze lus werd het haast nog erger. We leken meer te klimmen dan te dalen. Het was zeker een pittig tochtje. Lus 2 was overigens wel de mooiste lus. Onderweg een prachtig uitzicht vanuit het bos en vanaf een heuvel. Daarna was het weer tussen de weilanden door, en daar geniet ik altijd wel van. Vooral als de zon zeer uitbundig schijnt. Alles lijkt dan nog zo veel mooier :) De 2e lus was ruim 13 kilometer, en ook deze had ik na 2 uur gelopen. Het tempo was toch iets hoger dan in de 1e lus, ondanks wat oponthoud onderweg door ruiters die voor me liepen. Daar word je nl. ook niet gelukkiger van, niet alleen door het wat langzamer tempo, maar ook door de stank. En je uitzicht wordt er niet beter op ;-)
Op deze 2e rust heb ik even een kwartier rust genomen, met een lekker tomatensoepje. Daarna weer vol goede moed onderweg gegaan in de 3e lus. Ook deze was ruim 13 km. Het klimwerk was niet opgehouden, en nu was het soms echt even aanpoten. Maar goed, het heeft wel wat, al die bospaadjes. Dat was de 3e lus vooral, bos. Aan het einde liep de route nog even gezellig door het dorpje Beek, en om 14:15 uur kwam ik aan bij de finish. Ondanks de zware route heb ik toch een PR gelopen! Ik heb namelijk 39 km gelopen in 6 uur en 35 minuten. Mijn vorige PR op 40 km stond namelijk op iets meer dan 7 uur (jaar geleden). In verhouding is dat toch wel sneller :) Nu ben ik niet iemand die constant z'n PR wil verbeteren, maar als ik me goed voel en het wandelen gaat lekker, kijk ik er wel eventjes naar. Vaak weet ik na een paar kilometer al wat de tijd kan worden, en m'n eerste aanval op m'n PR is dus geslaagd. ;-)
Uiteindelijk was het dus een prachtige, goed bepijlde tocht (al was het soms wel even opletten). Voor herhaling vatbaar!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten