Over mij

Mijn foto
In 2015 voor de 4e keer ingeschreven voor de Nijmeegse Vierdaagse. Daarvoor en daarna zullen ook diverse tochten gelopen worden.

woensdag 6 maart 2013

Roemenië-reis achter de rug, training echt begonnen

Twee weken geleden alweer, dat ik (samen met familie) indrukken opdeed in Roemenië. Hele gezellige en indrukwekkende week daar achter de rug. Veel gezien, toeristisch en ook helpend. Bij arme gezinnen geweest, om daar voedselpakketten e.d. uit te delen, en daarnaast bij straatkinderen hun onderkomen geweest. Je ziet dan echt in wat voor luxe wij leven, en ik heb des te meer reden om de aankomende 4daagse als sponsortocht te doen voor deze Roemenen. Naar alle waarschijnlijkheid wil ik het opgebrachte geld ten doel stellen aan de straatkinderen daar, omdat ik daar ook het meest mee begaan was. Wanneer je bij hen 'binnen komt' in hun onderkomen in een verlaten gebouwtje bij een station, dan zou je ze echt alles willen geven wat ze maar nodig hebben. Vooral warmte en liefde, want je kon duidelijk zien dat ze dat zo vaak missen. Ze komen ook vaak aan de deur van de stichting in die Roemeense plaats, waar ze soms vragen om voedsel. Ook komen ze er eens per week om te eten, activiteiten te doen e.d. Momenteel is er een opvangtehuis in aanbouw, waar meer ruimte is om hen op te vangen, zodat ze ook kunnen douchen e.d. Een enorm mooi project. Om een indruk te geven, zie je op onderstaande foto's allereerst het onderkomen van de straatkinderen (bed), daarna 1 van de gebouwtjes bij het station waar deze kinderen zich bevinden, en de entree richting hun onderkomen daarna. De laatste 2 foto's laten de armoede zien die er in vele huizen aanwezig is. Scheefgezakte huizen, vaak helemaal niet onderhouden.


De training is ondertussen echt begonnen. Gisteren zo'n 16 kilometer afgelegd, waardoor de stand nu op 23 km komt. M'n doel is om dit jaar sowieso meer te trainen dan vorig jaar, toen ik zo'n 215 km getraind had. Het is moeilijk om elke week tijd te vinden voor een training, maar het is het proberen waard. Ondertussen zijn er steeds meer mensen waar ik een keer mee (moet gaan) ga trainen, dus wat betreft gezelligheid zal het daar waarschijnlijk niet aan gaan schorten :-)

Een fijne dag verder als je dit leest, en bedenk maar vaak dat je het qua eten en luxe en warmte en liefde en andere dingen, hier in NL nog zo slecht niet hebt!

Corné

Geen opmerkingen:

Een reactie posten