Over mij

Mijn foto
In 2015 voor de 4e keer ingeschreven voor de Nijmeegse Vierdaagse. Daarvoor en daarna zullen ook diverse tochten gelopen worden.

maandag 4 februari 2013

Op weg naar de Nijmeegse 4daagse

Beste lezers,

veel dingen moet je proberen, om erachter te komen of het meerwaarde heeft. Zo geldt dit ook voor dit blog. Mijn ervaringen wil ik eens proberen te delen met mijn medemens. Vandaag, 4 februari 2013, was het de eerste dag van de inschrijving voor de Nijmeegse Vierdaagse. Vorig jaar heb ik hieraan voor de eerste keer deelgenomen. In een opwelling toentertijd mij ingeschreven voor deze 4daagse, en prompt ook nog ingeloot. In een relatief korte tijd toch 225 kilometer weten te trainen, en mijn allereerste Nijmeegse Vierdaagse weten uit te lopen. In 4 dagen maar liefst 200 kilometer gewandeld. Dat beviel zo ontzettend goed, dat het zogenaamde vierdaagsevirus heeft toegeslagen. De pijn, de gezonde tegenzin, maar ook de enorme gezelligheid, het ritme van het wandelen, de kick van het vroege opstaan, het gedragen worden door de toeschouwers, het ophalen van het erekruisje, het maakt de 4daagse tot een geweldig evenement! En dit jaar ga ik daarom ook vol frisse moed op naar de 97e Nijmeegse Vierdaagse, voor mijn 2e beloning. En dit jaar wordt het niet alleen een wandelevenement voor mij, maar ook een sponsorloop voor een ander. In Roemenië verblijft momenteel mijn nicht, samen met een vriendin, waar zij straatkinderen en arme gezinnen ondersteunen. Hiervoor is elke cent welkom, en daarom wil ik dit jaar de vierdaagse daaraan opdragen. Over 2 weken hoop ik er een week te verblijven, om met eigen ogen te zien hoe het daar aan toe gaat. Hierover volgt later meer informatie.

Op weg naar de Nijmeegse 4daagse. Via dit blog wil ik al mijn verrichtingen hieromtrent, met jullie delen. Mijn ervaringen van mij afschrijven, en vooral ook jullie enthousiast maken, om ooit de 4daagse ook te lopen! Want wandelmaatjes zijn altijd welkom! Vorig jaar liepen we met z'n zessen, dit jaar hopen we (tot nog toe) met z'n tweeën te gaan lopen. Maar voordat het zover is, wacht eerst veel training. Doel is om dit jaar meer te trainen dan vorig jaar. Dat is geen onmogelijke taak, want het trainen kan maar liefst 2 maanden eerder beginnen. En dat begint klein, de eerste paar keer zo rond de 10 km. Mocht je eens mee willen lopen, bericht maar eens, dat zal geen probleem zijn ;-)

Kort samengevat, mijn doel voor deze 4daagse is om een helpende gift te geven aan de medemens in Roemenië  en mijn doel voor dit blog is om jullie enthousiast te maken en mee te laten denken over de 4daagse. Het is het proberen waard, toch?

Corné

Geen opmerkingen:

Een reactie posten